Oeps, helemaal vergeten het recept voor appelcompote te geven, zoals ik had beloofd.
Dit lekkere bijgerecht past niet alleen bij de bloedworstrolletjes, maar ook bij gebakken worstjes of plakken bloedworst en bij gekonfijte eendenbouten en ham uit de oven.
Er gaat geen suiker in de compote, daarom blijft hij lekker fris en past hij beter bij hartige gerechten.
Maar vindt u de compote aan de zure kant… voeg gerust een klein beetje suiker toe.
Ik gebruik altijd goudreinetten, de lekkerste appel naar mijn idee.

bijgerechten

Appelcompote

INGREDIENTEN
  • 1 kilo stevige goudreinetten
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 reepjes citroenschil
BEREIDING

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in grove stukken.
Leg de appels in een pan met stevige bodem en voeg circa 1 deciliter water toe.
Leg het pijpje kaneel en de reepjes citroenschil tussen de stukjes appel en breng alles langzaam aan de kook met het deksel op de pan.
De onderste stukjes appel zullen als eerst zacht worden, roer af en toe en houd de bodem goed in de gaten, de appels mogen niet aanbranden.
Houd daarom het vuur laag.
Na 15-25 minuten is de compote klaar, alle appels zullen zacht zijn en het grootste deel is uit elkaar gevallen, er mogen nog wel stukjes inzitten.
Laat de compote afkoelen en serveer hem lauwwarm of op kamertemperatuur.

Voor 4 personen

Geef een reactie