Leuke weekendtip!
Bezoek de vijfde editie van KunsthalKOOKT in de Rotterdamse Kunsthal.
KunsthalKOOKT
Gisteren bracht ik vrijwel de hele dag door in de Rotterdamse Kunsthal, daar vond voor de vijfde keer dit leuke culinaire festival plaats.
Het Festival voor de Echte Smaak, zoals de organisatie het noemt, en hiermee wordt bedoeld de smaak van producten zoals ze ooit bedacht zijn door moeder natuur; pure smaak dus zonder toevoegingen.
Deze jubileumeditie van het festival staat in het teken van de tomaat, er is zelfs een speciale ruimte tot Tomatenfabriek omgetoverd en hier ontdek je hoe tomaten groeien, wat je er zoal mee kunt doen en proef je de meest uiteenlopende soorten.
De grote tentoonstellingshal doet dit weekend dienst als een enorme markthal, met talloze kramen van verschillende ambachtelijke ondernemers.
Zo vind je er het Vlaamsch Broodhuys, de bakker die het lekkerste brood van Nederland bakt, Metropolitan Deli van Kees Raat met verrukkelijk ijs, de sympathieke kleine producenten uit de Fenix Food Factory (charcuterie, bier, kaas, koffie, cider, brood) en meerdere stands met lokale producten waaronder groenten en kruiden uit eigen kweek.
Het is een grote delicatessenhal!
Ook bij de best gesorteerde Rotterdamse kookwinkel Het Kookpunt en de Amsterdamse Kookboekhandel kun je de nodige inspiratie opdoen.
Een belangrijke rol speelt het Kooktheater, waar lezingen, workshops en proeverijen worden gegeven door Rotterdamse chefs en andere specialisten.
Het programma in het kooktheater, de deelnemers en alle andere informatie over KunsthalKOOKt vind je op www.kunsthal.nl.
Het festival is vandaag nog te bezoeken van 10.00 tot 20.00 uur en morgen van 10.00 tot 17.00 uur.
De entreeprijs is € 7,50.