Meestal kook ik er speciaal die kleine Ratte-aardappelen voor, maar dit kleine gerechtje kan natuurlijk ook met overgebleven gekookte aardappelen worden gemaakt.
Ik serveer het regelmatig bij de lunch, maar het kan ook voorgerecht.
Maak het in éénpersoons porties in kleine platte schaaltjes of bijvoorbeeld op die leistenen plateautjes.
Raclettekaas is op dit moment volop te koop bij de kaaswinkel, koop het liefst de rauw-melkse, die is het lekkerst.

voorgerechten

Aardappelen met raclettekaas en rauwe ham

INGREDIENTEN
  • 4-6 kleine (ratte)aardappelen, ongeschild
  • zout, peper
  • 2 plakken raclettekaas
  • 2 dun gesneden plakken rauwe ham
BEREIDING

Borstel de aardappelen schoon en kook ze in water met zout gaar in 15-18 minuten. Laat ze afkoelen tot u ze kunt beetpakken en snijd ze in plakjes van een halve centimeter.
Verdeel de aardappelplakjes naast elkaar over 2 schaaltjes of plateautjes, ze mogen elkaar wat overlappen.
Maal er een beetje peper over en leg er de plak kaas op, de kaas moet de aardappelen ongeveer bedekken.
Zet de schaaltjes circa 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C tot de kaas gesmolten is. Leg er uit de oven de rauwe ham op en serveer direct.    

Voor 2 personen

Geef een reactie