Niet iedereen zal een fan zijn van dit voorgerechtje, maar liefhebbers van bloedworst, en tot die groep behoor ik, zullen smullen.
Die zachte Franse bloedworst is in dit gerecht het lekkerst en deze kun je ook goed prakken.
Maar niet getreurd als deze onvindbaar is, met de Hollandse bloedworst van een goede slager lukt het ook, in dat geval moet de worst in kleine blokjes worden gesneden.
Serveer er een kleine salade bij of een appelcompote.
Het is misschien een idee om bloedworsthaters ook krokante rolletjes te serveren, maar dan gevuld met feta of geitenkaas (zie recepten op deze site: filodeegpakketjes met feta of geitenkaaspakketjes).

voorgerechten

Bloedworst in filodeeg

INGREDIENTEN
  • 2 sjalotjes
  • 60 gram roomboter
  • 400-500 gram bloedworst
  • 1 goudreinet
  • zout, peper
  • 8 repen filodeeg van circa 12 x 12 centimeter
BEREIDING

Snijd de sjalotjes fijn en bak ze circa 5 minuten in 25 gram boter op zacht vuur.
Verwijder het vel van de bloedworst en prak de worst grof. Snijd stevige bloedworst in kleine blokjes. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Voeg de worst toe aan de sjalotjes en bak het mengsel al omscheppend 3 minuten, roer ook de appel erdoor en bak nog 2-3 minuten.
Breng op smaak met zout en peper en laat het enkele minuten afkoelen.
Smelt de rest van de boter (35 gram) en bestrijk hiermee de repen deeg heel dun.
Verdeel het bloedworstmengsel over de onderkant van de repen deeg, maak als het ware kleine worstjes van de vulling van circa 7 centimeter lang.
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg rond de vulling tot kleine ‘sigaartjes’. Bestrijk de rolletjes met de rest van de boter en bak ze in 14-22 minuten krokant en goudgeel op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer ze met een toefje salade of met appelcompote, hiervan krijgt u morgen het recept.

Voor 4 personen

Geef een reactie