Het was een heel eenvoudig pinksterweekend wat eten betreft, door allerlei bezigheden was er weinig gelegenheid om groots uit te pakken en daarom heb ik een antipasti geserveerd met daarbij in de grillpan gebakken mortadella.
De op deze manier bereidde Italiaanse boterhamworst, want dat is mortadella eigenlijk, eet ik zo nu en dan bij restaurant Bocconi in Leiden (zie en ook nog/restaurants), het is lekker snel klaar en heel smakelijk.
Voorwaarde is wel dat u een goede mortadella koopt, bij een Italiaanse delicatessenwinkel of bij een goede slager.

voorgerechten

Mortadella, geroosterd

INGREDIENTEN
  • 1 plak mortadella van
    3-4 millimeter dik
  • beetje citroensap
  • 1 eetlepel heel fijngesneden majoraan
BEREIDING

Snijd de rand van de mortadella circa 8 keer in, op regelmatige afstand van elkaar, zo voorkomt u dat de plak tijdens het roosteren krom trekt.
Leg de plak op een hete grillplaat of in de hete grillpan en rooster de mortadella 2-3 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Druppel en een beetje citroensap over en bestrooi eventueel met majoraan. Serveer direct.

Voor 1-4 personen

Geef een reactie