De Bellini is gecreëerd tussen 1934 en 1948 door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië.
De bijzondere kleur van de cocktail deed Cipriani denken aan de kleur van de toga van een heilige op een schilderij van de 15e eeuwse Venetiaanse schilder Bellini.
Het seizoen voor Bellini breekt nu aan, want de cocktail wordt gemaakt met verse witte perzik.
Koel de glazen, enkele uren voordat je de cocktail maakt, in de vriezer.

hartig

Bellini

INGREDIENTEN
  • 2 rijpe witte perziken
  • Prosecco of een andere mousserende droge witte wijn
BEREIDING

Verwijder het velletje van de perziken, als de vruchten goed rijp zijn zal dit gemakkelijk gaan. Dompel ze anders enkele seconden in heet water, dan trek je het velletje er zo af.
Verwijder de pit en pureer de vruchten. Verdeel de perzikpuree over 4-6 gekoelde glazen.
Vul de glazen bij met de mousserende wijn.

Voor 4-6 glazen

Geef een reactie