Spritz, de van oorsprong Italiaanse cocktail, is in Frankrijk dé zomerdrank van 2012.
Je maakt het met prosecco of witte wijn, bruisend mineraalwater en Aperol of Campari.
Aperol, een Italiaans aperitief, is een distillaat op basis van alcohol en kruiden, aangevuld met gentiaan, sinaasappel en rabarber. Aan deze combinatie dankt Aperol zijn frisse, bitterzoete smaak.
Campari is eveneens een Italiaans aperitief op basis van witte en rode wijn waaraan bittere kruiden en extracten zijn toegevoegd.
In Frankrijk is de variant met Campari het meest gangbaar.
Thuis is deze lekkere, fameuze Spritz gemakkelijk te maken.

hartig

Spritz

INGREDIENTEN
  • 60 milliliter Campari
  • 90 milliliter prosecco
  • 30 milliliter bruisend water
  • ijsblokjes
  • schijfje sinaasappel
BEREIDING

Schenk de Campari, prosecco en het water in een wijnglas of whiskyglas en roer.
Voeg ijsblokjes toe en garneer met een schijfje sinaasappel.

Voor 1 glas

Geef een reactie