Je ziet het regelmatig; bekende chefs van gerenommeerde restaurants, vaak bekroond met één of meerdere Michelinsterren, die naast hun bestaande restaurant een Bistro openen.
Een plek waar je voor een schappelijke prijs heel lekker kunt eten, de gerechten komen immers uit dezelfde keuken.
Het is een sympathieke formule omdat je op deze manier ook gasten met een kleine beurs bereikt, ik ben er een groot fan van.
Petit Bistro at The Grand
Joris Bijdendijk dacht er ook zo over en opende in februari, naast zijn restaurant Bridges (één Michelinster) in hotel The Grand in Amsterdam, in een sfeervolle, serre-achtige ruimte met uitzicht op de tuin, Le Petit Bistro.
Hier serveert hij voor € 36,- een lekker driegangenmenu.
Joris kookt heel smaakvol en dat proef je!
Ik genoot er van een verrukkelijk gerecht met skrei, die stevige ‘winterkabeljauw’ en als toetje kreeg ik een van de lekkerste crème brulée’s ooit. Een aanrader!
Natuurlijk kun je ook à la carte kiezen, dan liggen de prijzen iets hoger.
Vanaf april gaat de binnentuin van het hotel weer open, een fraaie rustige plek waar je ook van de bistrogerechten kunt genieten.
Petit Bistro at The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam
Tel: 020 555 35 60
www.bridgesrestaurant.nl
Geopend: zeven dagen per week voor lunch en diner