In mijn directe woonomgeving zijn betaalbare restaurants die smakelijk eten serveren dun gezaaid. Echter sinds anderhalf jaar is er zo’n adres; Plantage87 in de jachthaven van Oude Wetering.

Plantage87

Plantage87

Eigenaar en chefkok Stephan Möllers en zijn (gast)vrouw Wendie runnen dit gezellig aangeklede restaurant, waar ook een royaal terras bij hoort.
Het is een leuke plek, aan de jachthaven waar, met name in de zomer, een grote bedrijvigheid heerst.
Stephan, hij won in 2004 het Nederlands Kampioenschap voor jonge koks, kookt smaakvol, je proeft dat hij goede leermeesters heeft gehad; Lambermon’s in Haarlem en Paul van Waarden in Rijswijk.
De chef gebruikt graag producten uit de omgeving en een groot deel van de groente komt uit eigen tuin op steenworp van het restaurant in de polder van Roelofsarendsveen.

Tijdens het diner kun je kiezen uit een drie-, vier-  of vijfgangenmenu óf à la carte. Voor de lunch is het menu ook beschikbaar, ook zelfs tweegangen, maar je kunt ook gaan voor oesters, een hamburger, steak tartaar of een Thaise salade.
De menu’s zijn redelijk geprijsd; van € 29,50 voor twee gangen tot € 49,50 voor vijf gangen. De wijnkaart is niet heel spannend, de bekende wijnlanden zijn aanwezig en de flessen zijn niet te duur.

Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00-15.00 uur voor de lunch en van 18.00-22.00 uur voor het diner.

Restaurant Plantage87, Plantage 87,2377 AE, Oude Wetering
Tel: 071 542 77 33
www.plantage87.nl

Geef een reactie