Nog een voorbeeld hoe lekker simpel kan zijn.
Dit is een heerlijke variatie op de ‘ouderwetse’ pindarotsjes en ze zijn snel gemaakt, een kind kan de was doen.
Ze kunnen met zowel pure, melk als witte chocolade worden gemaakt, maar ik vind ze puur het lekkerst, daarvoor gebruik ik pure chocolade met 70% cacao.
De rozijnen zijn een lekkere, zoete toevoeging, deze kun je ook weglaten en wat extra noten toevoegen.

zoet

Chocolade-notenrotsjes

INGREDIENTEN
  • 200 gram goed pure chocolade (70% cacao)
  • 125 gram grof gehakte noten (amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten of een mengsel van verschillende noten)
  • 40 gram blanke rozijnen
BEREIDING

Hak de chocolade in stukjes en smelt deze in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie).
Roer de noten en rozijnen erdoor, de noten en rozijnen moeten helemaal met chocolade omgeven zijn.
Schep ‘bergjes’ van dit notenmengsel op bakpapier en laat deze hard worden.
Bewaar de rotsjes op een koele plek.

Voor 15-20 stuks

Geef een reactie