Pikante Thaise mosselsoep is een topper voor de zaterdag; geurig, pikant en vol oosterse smaken.
De mosselen kunnen zelf worden gekookt, 2 kilo mosselen in de schelp is dan voldoende, u kunt hiervoor het recept moules à la marinière volgen.
Maar voor een snellere versie voldoen kant-en-klaar gekookte mosselen van de visboer of uit de diepvries ook.
Wilt u de soep liever iets gevulder? Voeg dan 2 minuten voordat de lente-ui en mosselen in de soep gaan een flinke handvol glasnoedels of rijstnoedels (mihoen) toe en kook deze enkele minuten mee.

hoofdgerechten

Mosselsoep, Thaise

INGREDIENTEN
  • 5 sjalotjes
  • 6 stengels bleekselderij
  • 5 lente-uitjes
  • 1-3 rode pepers
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel dunne reepjes limoenschil
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 1-1,5 liter kippen- of visbouillon
  • 5 deciliter kokosmelk
  • 500 gram gekookte mosselen (vers of uit de diepvries)
  • 1-2 eetlepels vissaus
  • 2-5 theelepels limoensap
  • handvol korianderblaadjes
BEREIDING

Snijd de sjalotjes in ringen, de bleekselderij in dunne plakjes en de lente-ui in schuine, dunne ringen. 
Snijd de rode pepers fijn, verwijder eventueel eerst (een deel van) de zaadjes als u het gerecht iets minder pittig wenst.
Bak de sjalotjes en bleekselderij 4-6 minuten in de hete olie.
Bak de gemberwortel, limoenschil en currypasta circa 2 minuten mee. 
Voeg de bouillon en kokosmelk toe en kook de soep 8-10 minuten op zacht vuur.
Voeg als laatste de lente-ui en mosselen toe, verwarm alles goed en breng de soep op smaak met vissaus, limoensap, rode peper en korianderblaadjes. 

Voor 4-6 personen

Geef een reactie