Een recept voor geroosterde aardappelen staat al op de site, vandaag maak ik daarop een frisse variatie met ingelegde citroen en komijn.
Die ingelegde citroenen zijn verkrijgbaar, in potten, bij Marokkaanse of Turkse winkels of op de markt, de olijvenkraam heeft ze ook vaak en daar kunt u ze per stuk kopen.
Maar zelf maken kan ook, ik zal u daarvan een dezer dagen  het recept geven.
Zowel de schil als het vruchtvlees van de citroen kan gegeten worden.

bijgerechten

Aardappelen, geroosterd met citroen en komijn

INGREDIENTEN
  • 1 kilo middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1-2 ingelegde, kleine citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • grof gemalen zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 5 blaadjes laurier
BEREIDING

Schil de aardappelen, was ze onder de stromende kraan en wrijf ze direct droog.
Snijd elke aardappel in de lengte in 4-6 partjes.
Snijd de citroenen in dunne partjes en pers de teentjes knoflook.
Leg de aardappelen en citroenen in een ovenschaal.
Meng de olie met de knoflook, komijn en wat zout en peper en schep dit door de aardappelen en citroenen, meng alles goed.
Leg de laurierblaadjes ertussen en bak de aardappelen circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Schep ze halverwege de baktijd een keer om.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie