Een lekkere vastkokende aardappel die je voor deze salade kunt gebruiken is de roseval, door de rode schil ziet hij er ook nog eens prachtig uit en dat maakt de salade heel fraai, omdat de aardappelen ongeschild worden gebruikt.
Voor het koken worden de aardappelen in plakjes gesneden, daardoor is de kooktijd veel korter dan normaal, vier tot zeven minuten is voldoende.
Als je de aardappelen direct na het koken met de dressing mengt, geeft dat een extra lekkere salade, omdat warme aardappelen de smaken van de dressing heel goed opnemen.
Lauwwarm is dit een lekker bijgerecht, maar afgekoeld  kan hij ook mee naar de picknick.

bijgerechten

Aardappelsalade

INGREDIENTEN
  • 3 sjalotjes
  • 6-8 eetlepels olijfolie
  • 3-4 theelepels citroensap
  • 1-2 eetlepels fijngesneden verse oregano of tijm
  • 2-3 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • zout, peper
  • 1 kilo middelgrote vastkokende aardappelen, ongeschild
BEREIDING

Snijd de sjalotjes fijn en meng ze voor de dressing met de olie, citroensap, oregano, peterselie en zout en peper naar smaak.
Snijd de ongeschilde aardappelen in plakjes van 4-5 millimeter dik. Kook de plakjes aardappelen in 4-7 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.
Laat ze uitlekken en meng ze direct met de dressing, Schep de aardappelen voorzichtig om.
Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie