Aardappelsalade, ik ben er dol op, dat heeft u waarschijnlijk al gemerkt, want er staan al verschillende versies op deze site.
Dit is er weer een, een hele lekkere en daarom wil ik hem u niet onthouden.
Ik gebruik hier graag kleine, langwerpige aardappelen voor, die kun je na het koken gemakkelijk in 3 of vier stukken snijden.
Maar kies een vastkokende aardappelsoort die u het lekkerst vindt.
De hoeveelheid citroensap is naar smaak, houd er rekening mee dat de geraspte citroenschil het gerecht ook al de nodige zuren geeft.

bijgerechten

Aardappelsalade met citroen en munt

INGREDIENTEN
  • circa 1 kilo (kleine), vastkokende aardappelen
  • zout, peper
  • 1 volle theelepel mosterd
  • 1 volle theelepel geraspte citroenschil
  • 1-2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 12 kleine zure augurkjes
  • 2 theelepels kleine kappertjes, uitgelekt
  • 1-2 theelepels fijngesneden munt
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
BEREIDING

Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in 18-22 minuten in ruim kokend water met zout.
Roer intussen een dressing van mosterd, citroenrasp, citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Laat de aardappelen uitlekken en snijd ze zo heet mogelijk in niet te kleine stukken.
Schep de aardappelen door de dressing en laat dit samen afkoelen.
Snijd de augurkjes in stukjes en schep ze voor serveren samen met de kappertjes, munt en peterselie door de aardappelen.
Deze salade is heerlijk bij gebakken feta of bij geroosterd vlees.

Voor 4 personen

Geef een reactie