Niet eerder verscheen er zo’n compleet boek over de Spaanse eetcultuur.

De Smaken van Spanje

De-smaken-van-Spanje

In januari ontving Claudia Roden de Johannes van Damprijs, en terecht!
Ze is een autoriteit op het gebied van de mediterrane en de Joodse keuken en nu werd het tijd voor de Spaanse keuken vond ze.
Vijf jaar werkte Claudia aan dit boek; met veel precisie ging ze te werk, wat resulteerde in dit prachtige standaardwerk.
Het boek staat boordevol recepten van gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven; pure tapas, heerlijke soepen, schelp- en schaaldieren, vlees en wildgerechten, groenten en bonen, voortreffelijke paella’s en de lekkerste desserts.
Pan con tomate, tortilla, ajo blanco, gazpacho, menestre de primavera en crema catalana, al deze heerlijkheden zult u in het boek tegenkomen.
  
Claudia verkende alle delen van Spanje; van Galicië tot Andalusië en overal ontmoette ze mensen die hun traditionele familierecepten wilden prijsgeven.
Het leuke aan dit boek is dat er zoveel te lezen is; over de geschiedenis van de Spaanse keuken, over de gebruiken in de verschillende regio’s en over al die interessante mensen die Claudia tijdens haar zoektocht tegen kwam.

Ferran Adrià van het bekende restaurant El Bulli deed over dit waardevolle boek de volgende uitspraak: ‘Dit voortreffelijke boek weerspiegelt alle rijkdom die Spanje te bieden heeft’.  

De Smaken van Spanje van Fontaine Uitgevers is te koop bij de boekhandel voor € 44,95 (ISBN 978 90 5956 463 3).

Geef een reactie