Een wandeling langs het strand of slenteren over de boulevard….. als het zonnetje schijnt of bij een stevige wind zijn dit aanlokkelijke bezigheden. Maar waar eet je nadien? Of waar koop je het lekkerste visje om mee naar huis te nemen?
Jonah Freud en haar dochter Cijn Prins weten hier wel raad mee. Ze stelden een boek samen vol lekkere adressen: Zeelust, van Texel tot Zeeland.

Zeelust, van Texel tot Zeeland

Zeelust aanbieding SEP.indd

Jonah Freud ken ik al jaren en ik weet inmiddels dat ze erg van goed en lekker eten houdt, ze is niet voor niets eigenaresse van de Kookboekhandel in Amsterdam. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat er bij bedrijfjes die door haar worden genoemd de lekkerste spullen worden verkocht.
Cijn is door Jonah met het culi-virus besmet, dus van haar kun je ook lekkere adviezen verwachten.
Ze begonnen op Texel en reisden in tweeënhalve week naar Zeeland, terwijl ze zich een slag in de rondte proefden.

Onderweg klampten ze iedereen aan om op die manier aan verrassende en goede adressen te komen en met veel plezier constateerden ze dat de liefde voor producten uit de zee toeneemt.
Wie nu denkt dat er alleen vishandelaren worden besproken heeft het mis; ook de leukste hotels, restaurants en cafés worden genoemd, evenals banketbakkers, slagers en kaaswinkels.
Pizzeria's zijn ook populair en niet te vergeten de ijswinkels, ik heb me nooit gerealiseerd dat er zoveel goede ijswinkels zijn langs onze kust.

Het boek is een fijne en nuttige handleiding en leest lekker weg, zodat je ook al van de voorpret kunt genieten. Een aanrader!
Zeelust, van Texel tot Zeeland van Fontaine Uitgevers is te koop bij de boekhandel voor € 18,95 (ISBN 978 90 5956 735 1).

Geef een reactie