Soms is een invalshoek van een boek zo goed gekozen, dat het een succes moet worden.
Volgens mij is dat het geval met dit boek vol heerlijke familierecepten uit de Indische keuken.

Zoals alleen Oma dat kan

Oma HR

De schrijver, Danny Jansen, is presentator van het 24Kitchen-programma ‘Zoals alleen Oma dat kan’, waarin hij kookt met Indische oma’s.
In de tien afleveringen die er zijn gemaakt, stond elke keer een andere oma centraal en naar aanleiding van het programma is het idee voor dit boek, waarin zes oma’s elk acht tot tien gerechten hebben gekookt, ontstaan.
Het zijn gerechten die al heel lang binnen hun families worden gegeten en waarvan de recepten van moeder op kind zijn overgedragen.
Ook Danny Jansen zelf heeft een aantal familierecepten toegevoegd.
Door dit leuke initiatief ligt er nu een waardevol boek, met recepten die we anders nooit onder ogen hadden gekregen en die misschien wel verloren zouden zijn gegaan.

Het aanbod in het boek is zeer afwisselend; de bekende gerechten als rendang, babi ketjap, nasi goreng, saté babi, pepesan en sajur lodeh staan erin, maar ook de mij minder bekende als pecil terong (aubergines met pindasaus) en sop kepiting (krabsoep).
Alle gerechten zijn duidelijk gefotografeerd en de vele sfeeropnames, waarbij ook de familieleden van de oma's in beeld komen, maken het nog leuker.

Vrijdag was de boekpresentatie en voor deze gelegenheid hadden de drie aanwezige oma’s een verrukkelijke rijsttafel gemaakt, waar ik enorm van heb genoten.
Het enthousiasme van de oma’s was hartverwarmend en hun verhalen, over hoe en waarom ze bepaalde gerechten bereiden, heel leerzaam.

Zoals alleen Oma dat kan (A.W. Bruna Uitgevers) is te koop bij de boekhandel voor € 24,95 (ISBN 9789400506794).

Tip
Vannacht van 02.30 tot 06.00 uur wordt een aantal afleveringen van 'Zoals alleen Oma dat kan' op 24Kitchen herhaald.

 

Geef een reactie