Dit is niet het eerste boek over de Siciliaanse keuken, maar misschien wel het allerlekkerste!

Giorgio Locatelli; Made in Sicily

Locatelli.Sicily.PLC

Als Noord-Italiaan had Giorgio Locatelli, eigenaar en kok van sterrenrestaurant Locanda Locatelli in Londen (www.locandalocatelli.com), zijn vooroordelen over Sicilië. Maar die mening veranderde honderd procent toen hij eenmaal met dit smaakvolle eiland kennis maakte.
Locatelli raakte, zoals vele anderen, onder de indruk van de ongelofelijke intense smaken van de ingrediënten en de manier waarop deze gecombineerd worden.
Zijn liefde voor Sicilië resulteerde in dit heerlijke boek waarin hij de recepten, die hij tijdens zijn inmiddels talrijke bezoeken aan dit eiland bereidde, met ons deelt.
Groenten spelen in het boek een grote rol, omdat deze nergens zo lekker smaken, de beroemde Siciliaanse caponata is er in zowel een zomerse als winterse versie.
Pasta, antipasti, soepen, vlees, vis en zoet, Made in Sicily is zeer compleet en staat vol goed beschreven gerechten met smaak, zoals we dat van Locatelli gewend zijn.
U vindt er zelfs enkele heerlijke couscousgerechten omdat, met Noord-Afrika zo dichtbij, de Arabische invloeden voelbaar zijn.
De informatieve inleidingen bij de recepten en de verhalen over Locatelli's belevenissen op dit eiland, waarmee het boek doorspekt is, zijn informatief en geven je het gevoel Sicilië beetje bij beetje te leren kennen. 

Made in Sicily van Giorgio Locatelli is koop bij boekhandel en warenhuis voor
€ 34,95 (Fontaine Uitgevers/Lannoo, ISBN 978 90 72975 10 2).

Geef een reactie