Over lekker eten en mooie smaken; dit boek is het resultaat van een unieke samenwerking tussen tweesterrenkok Jacob-Jan Boerma en oud NOS-nieuwslezer Sacha de Boer.

Down to Earth

down to earth - 9789000332816_download(3)

Misschien herinnert u zich nog dat nieuwslezer Sacha de Boer haar vertrek aankondigde om zich helemaal te wijden aan haar grote hobby; fotografie.
Tijdens de vele interviews die aan haar afscheid vooraf gingen, kondigde ze al aan dat ze samen met Jacob-Jan Boerma een boek zou maken en ziehier het resultaat.
In de opzet, een boek met pure, smaakvolle gerechten voor de thuiskok, zijn ze zeker geslaagd.
Sacha heeft alle gerechten thuis nagekookt en geproefd en ze is ervan overtuigd dat iedereen ze kan maken.
Ik denk dat ze gelijk heeft, de recepten zijn duidelijk beschreven en de ingrediënten goed verkrijgbaar.
De fraaie foto's benadrukken de bereikbaarheid nog eens, in een oogopslag ziet u hoe het gerecht geserveerd kan worden.
Down to Earth is ingedeeld in vijf hoofdstukken: fris, mals, zilt, aards en zoet, met respectievelijk lichte salade-achtige gerechten, vlees, vis, groenten en zoete lekkernijen.
De mooie lichte vormgeving geeft je een lentegevoel, maar het boek bevat wel degelijk recepten voor alle jaargetijden.

Down to Earth van uitgeverij Unieboek/Het Spectrum is te koop bij de boekhandel voor € 25,- (ISBN 978 90 00 33281 6).

Geef een reactie