Sinds ik de gelegenheid heb om weer vaker thuis te lunchen heb ik de panpizza herontdekt, of eigenlijk kan ik het beter de pantartines of pancrostini noemen; royaal belegde boterhammen afgedekt met kaas die zachtjes smelt tijdens het verwarmen.
Natuurlijk kan de oven dit werk ook doen, maar als het maar om enkele tartines gaat is een royale koekenpan net zo handig.
Een topper is de tartine met blokjes chorizo en courgette afgedekt met mozzarella, waarvoor ik heel kleine blokjes chorizo en courgette samen kort bak en dan verdeel over de boterhammen. Dit dek ik af met plakjes buffelmozzarella en vervolgens gaat het deksel een minuut of tien-twaalf op de pan tot de mozzarella gesmolten is.
Heel simpel en heel lekker.

hartig

Chorizo-courgettetartines

INGREDIENTEN
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4 grote plakken boerenbrood (wit of bruin)
  • 100 g chorizo
  • 1 courgette, ongeschild
  • peper
  • 2-3 theelepels fijngesneden oregano
  • 1 bol buffelmozzarella
BEREIDING

Wrijf de koekenpan in met olijfolie en verwarm de pan, bak hierin de boterhammen aan elke kant 3-5 minuten tot het brood iets krokant is.
Snijd intussen de chorizo en de courgette in kleine blokjes. 
Bak de chorizo circa 6 minuten op middelhoog vuur in een droge koekenpan (een andere pan), roer regelmatig tot de blokjes iets krokanter worden.
Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 2-3 minuten mee onder regelmatig omscheppen. Breng op smaak met peper en oregano.
Verdeel dit mengsel over de boterhammen, snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over het courgettemengsel. Maal er nog wat peper over en dek de koekenpan af met een deksel.
Bak de boterhammen 10-12 minuten op zacht vuur tot de mozzarella gesmolten is.

Voor 4 stuks

Geef een reactie