Ze zien er altijd heel fraai uit, de mooi gevlochten strengen knoflook die je in dit seizoen op de Franse markten ziet liggen.
Ik koop meestal enkele van deze strengen en gebruik de knoflook zo vers mogelijk voor deze geurige puree.

hartig

Knoflookpuree, geroosterde

INGREDIENTEN
  • 4 hele bollen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
BEREIDING

Snijd een ‘dunne plak’ van de bovenkant van de bollen knoflook, zo dat je net alle teentjes ziet zitten.
Zet elke bol op een stuk aluminiumfolie, druppel er een halve eetlepel olijfolie over en verpak de bollen goed in het folie.
Zet de pakketjes in een braadslede en rooster de knoflook circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C  tot de teentjes heel zacht zijn.
Laat de bollen iets afkoelen tot je ze vast kunt pakken en verwijder dan de velletjes van de teentjes knoflook of ‘knijp’ de knoflookpuree uit de teentjes.

Serveertips:
Serveer de knoflookpuree op warm geroosterd brood en strooi er een beetje fleur de sel over.
Of maak een aïoli met deze geroosterde knoflook.
De knoflookpuree die je overhoudt kan, goed afgesloten, ongeveer 1 week in de koelkast worden bewaard

Geef een reactie