Boerenkool verovert de wereld!
Door zijn gezonde eigenschappen is kool een populaire groenten aan het worden en daar profiteert onze trouwe boerenkool ook van.
In Amerika is Kale (boerenkool) al bekend, je kunt geen Amerikaans culinair tijdschrift openslaan, of er wordt wel een artikel gewijd aan Kale.
En dan gaat de aandacht niet alleen uit naar de ons bekende boerenkool met krullerige bladeren, maar ook naar de Italiaanse Cavalo Nero, de palmkool.
De groente wordt als bijgerecht gebruikt of in de soep, maar ook in hippe hapjes als chips en pesto.
Ook in Franse tijdschriften krijgt Kale regelmatig aandacht en ik heb het al meerdere keren bij biologische telers op de Franse markten zien liggen.
Het opvallende is dat de Fransen, als het om Kale gaat, verwijzen naar de populariteit van deze gezonde groente in Hollywood en ze noemen de groente ook Kale.
Ik maakte deze pesto van boerenkool, heerlijk op crostini met een mooie krul geschaafde pecorino.
Gebruik wel zoveel mogelijk de kleinere, malsere boerenkoolbladeren en niet die hele grove en verwijder ook de harde nerven. 
Met die malse blaadjes wordt de pesto lekkerder en… de versie met cavalo nero is ook verrukkelijk.
Laat voor een vegetarische pesto de ansjovis achterwege en gebruik een vegetarische kaas.