Heel regelmatig koop ik een gestoomde makreel om in een salade te verwerken of op sandwiches te serveren.
Ik houd van dat malse visvlees met die lekkere rooksmaak.
Ik koop altijd een hele makreel en maak deze zelf schoon, maar voor het gemak kun je makreelfilets kiezen.
Er staan al verschillende salades op de site, maar deze mousse nog niet.
Dunne plakjes geroosterd (stok)brood bestreken met deze mousse is een heerlijk oudejaarsavond hapje.

hartig

Makreelmousse

INGREDIENTEN
  • 300 gram gestoomde makreel (zonder vel en graten)
  • 125 gram verse roomkaas
  • 1-2 theelepels geraspte mierikswortel
  • het sap van 0,5 citroen
  • versgemalen peper
BEREIDING

Pureer de vis samen met de roomkaas.
Voeg de mierikswortel toe en breng de mousse op smaak met citroensap en peper.
Lekker op geroosterd (stok)brood of als ‘dip’ met dunne, krokante stengels (soepstengels).
De mousse kunt u twee dagen in de koelkast bewaren.

Geef een reactie