Dit lekkere aspergegerecht komt uit ‘Mijn Keuken’ van Mimi Thorisson.
Het past natuurlijk heel goed in dit seizoen, iedereen is immers nog in de ban van asperges.
Hoewel dat in ons land voornamelijk de witte asperges zijn, maar die kunnen ook heel goed gebruikt worden in dit gerecht.
30 minuten in de oven kan wat aan de lange kant zijn, vooral als de asperges niet zo dik zijn. Controleer na circa 20 minuten of ze gaar zijn en verleng de oventijd desgewenst.
Kervel is te koop bij een goed gesorteerde groenteman.
Het loont zeker de moeite om kervel zelf te zaaien, het is een dankbaar kruid dat al na enkele dagen opkomt.

voorgerechten

Asperges met kervel, geroosterd

Mijn keuken asperges
INGREDIENTEN
  • 450-600 gram groene (of witte) asperges (niet te dun)
  • 4 plakken Bayonneham of Parmaham
  • zout, peper
  • olijfolie
  • handvol kervelblaadjes
  • stukje Parmezaanse kaas
BEREIDING

Breek het onderste houtige deel van de asperges en schil de asperges; schil alleen het onderste deel van de groene asperges, maar schil de witte helemaal.
Verpak 3, 4 of 5 asperges (afhankelijk van het formaat) in een plakje ham en zet deze met een houten prikker vast.
Leg de bosjes asperges naast elkaar, maar wel met voldoende ruimte tussen de bosjes op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met olijfolie.
Rooster de asperges 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze gaar zijn.
Strooi vlak voor serveren de kervel erover en schaaf er dunne plakjes kaas over.
Dit is een lekker voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden.

Voor 4 personen

Geef een reactie