Mijn eerste kennismaking met avocado was op deze manier; met een vinaigrette.
Dat is inmiddels al heel lang geleden, maar dit gerechtje maak ik zo af en toe nog eens, omdat de combinatie van de romige avocado met de pittige, licht zure dressing werkelijk heerlijk is.
Het beste kunt u rijpe avocado’s kiezen met de sticker ‘Eat Me’, deze zijn speciaal geselecteerd en worden eetrijp op de markt gebracht.
Als ik ze niet kan vinden, koop ik harde avocado’s en laat deze op kamertemperatuur enkele dagen ‘rijpen’.
Als het vruchtvlees zachtjes meegeeft onder lichte druk, is de avocado meestal goed.
Ieder krijgt een halve avocado geserveerd en op een bordje wordt dat een wiebelig gedoe.
Het beste kunt u ze in een passend laag kommetje serveren, er zijn zelfs kommetjes die de vorm van een avocado hebben en anders kunt u een heel klein plakje aan de onderkant van de avocado wegsnijden, zodat deze blij staan.
Een ‘bedje’ van grof zeezout op het bord wil ook wel helpen.