Het pocheren van eieren heb ik al eens beschreven, dit is een iets andere methode, in plasticfolie.
Het voordeel hiervan is dat de eieren heel mooi in model blijven, het eiwit kan immers niet wegvloeien.
En bovendien kun je smaakmakers toevoegen.
Zo’n gepocheerd ei is, geserveerd met een groene salade, een heerlijke lunch.

voorgerechten

Eieren met tomaat, gepocheerd

INGREDIENTEN
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 2 grote, verse eieren
  • 1 eetlepel fijngesneden platte peterselie
  • 2 theelepels fijngesneden bieslook
  • zout, peper
BEREIDING

Ontvel de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. 
Leg 2 flinke stukken plasticfolie (circa 30 x 30 centimeter) op het werkvlak en bestrijk een cirkel in het midden van het folie dun met olijfolie.
Leg het folie over twee ronde kommetjes, zorg daarbij dat het met olie bestreken deel boven de kommetjes ligt.
Druk nu het folie in de kommetjes (er hangt nu royaal folie over de rand van de kommetjes) en breek in elk kommetje een ei, zorg dat de dooier heel blijft.
Verdeel de tomaat en de kruiden over de eieren en bestrooi ze met wat zout en peper.
Draai het folie nu goed dicht, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de pakketjes zit. Bind ze stevig vast met keukentouw en laat ze voorzichtig in ruim kokend water glijden.
Pocheer de eieren 4-5 minuten tot het eiwit stolt en de dooier nog zacht is.
Schep regelmatig een flinke lepel kokend water over de eieren, want ze gaan drijven en daardoor bestaat de kans dat de bovenkant niet goed gaar wordt.
Neem de eieren uit het hete water en verwijder voorzichtig het plasticfolie.
Serveer ze met een salade van rucola of gemengde groene blaadjes.

Voor 2 personen

Geef een reactie