Misschien had het boek beter ‘Bouillons’ kunnen heten, want geurige, zelf getrokken bouillons spelen de hoofdrol in ‘Soepen’.
En dat is nu net zo fantastisch aan dit boek: wie wil er niet weten hoe de befaamde chef Erik van Loo zijn bouillons trekt?
Soepen
Erik is chefkok en eigenaar van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam en de schrijver van 'Soepen'.
Het boek begint met een hoofdstuk over goede bouillons, de basis voor elke saus, soep en ragout.
Het is bijzonder dat Erik zes basisbouillons, gemaakt van groente, vis, kip, kalfsvlees, rundvlees en ossenstaart, uitgebreid beschrijft.
Alleen daarom al is het boek het aanschaffen waard.
In de daarop volgende hoofdstukken komen recepten aan bod waarin de verschillende bouillons zijn verwerkt, zoals sauzen, ragouts voor pasteitjes en bitterballen en soepen.
Ik heb erg genoten van de uiensoep en de zondagse soep van zijn oma Angelina en voor de eerste echt koude dag heb ik de erwtensoep in gedachte.
Het boek is doorspekt met goede tips en Eriks jeugdherinneringen, de recepten zijn een combinatie van familiegeheimen van het Limburgse land en signatuurgerechten uit de keuken van Parkheuvel.
Een aanwinst voor iedereen die van echte smaken houdt.
Soepen van Uitgeverij Carrera is te koop bij de boekhandel voor € 29,50 (ISBN 97890 488 1487 9).