Bakken is in!
Er is vrijwel altijd wel een bakprogramma te volgen op televisie en met dezelfde regelmaat verschijnen er bakboeken.
De kunst van het bakken is een van mijn favorieten vanwege de lekkere, vaak Engels getinte recepten en de betrouwbaarheid daarvan.

De Kunst van het Bakken

delia smith

‘De beschermheilige van thuisbakkers’ noemt de Daily Mail Delia Smith en daar hebben ze gelijk in, want Delia is een en al betrouwbaarheid.
In de jaren tachtig en negentig verscheen ze heel regelmatig op de BBC in kookprogramma’s, waarin ze op haar kenmerkende rustige en duidelijke toon de kijker liet kennis maken met echte gerechten, met puur eten. Ze straalde betrouwbaarheid uit en als je haar adviezen volgde, kon het niet mislukken.
Naast de televisieprogramma’s verschenen ook de kook- en bakboeken, want bakken was een van haar specialiteiten.
Ook dit boek werd in die jaren uitgebracht, in 1977 al en toen alleen Engelstalig. Vorig jaar is deze versie geheel herzien en gelukkig ook in het Nederlands vertaald.
Biscuitgebak, dessertgebak, feestgebak, klein gebak, chocoladegebak, muffins, scones, koekjes en een groot aantal cakes vullen het boek, er zijn veel Engels getinte recepten en daarom is dit boek zo aan te bevelen, het geeft een andere kijk op bakken dan de Hollandse boeken en dat is heel verrassend. .
Delia geeft uitgebreid uitleg over de verschillende bakvormen en hoe je daarmee omgaat, want Engelse cakes wijken qua formaat af van het Nederlandse model.
In het hoofdstuk ‘koekjes’ zijn gelukkig de knapperige gemberkoekjes weer opgenomen, een van mijn favorieten, ik heb ze al een aantal keren gebakken.
Ik kan dit boek iedereen aanraden, het is een boek waar je blij van wordt!

De kunst van het bakken van uitgeverij Terra Lannoo is verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 24,99 (ISBN 978 90 8989 593 6).

Geef een reactie