Maak kennis met Laurent Med Khellout en met de avontuurlijke keuken uit Algerije.
De Nomadische Keuken van Raïnaraï
Laurent Med Khellout heeft in Amsterdam een restaurant bij de Westergasfabriek (Polonceaukade 40) en een cateringbedrijf aan de Prinsengracht (252), beide heten Raïnaraï (www.rainarai.nl).
Ik ken zijn filiaal aan de Prinsengracht goed, het bestaat al jaren en je kunt er de verrukkelijkste gerechtjes afhalen, maar ook het heerlijke specerijenmengsel ras el hanout, dat naar eigen recept wordt samengesteld.
Laurent komt uit Algerije, uit een familie van nomaden. Zijn vrije, losse, Nomadische stijl van leven vind je terug in zijn manier van koken. Hij serveert avontuurlijke gerechten, waarbij hij de kwaliteit nooit uit het oog verliest, maar uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke producten.
Dit boek toont ons hoe lekker en verrassend de keuken van Noord-Afrika is en dan met name de keuken uit Algerije. Er staan, naast smakelijke visgerechten, een groot aantal vegetarische gerechten in en natuurlijk is elk gerecht gefotografeerd.
Er wordt rijkelijk met groenten gewerkt en dat is niet zo verwonderlijk , want Laurent is vegetarisch opgegroeid. Zijn gerechten zijn lekker puur en no-nonsens: geen gepriegel, maar grof gesneden ingrediënten en vis bereid op de graat, waardoor een gerecht extra veel smaak krijgt.
Elk hoofdstuk, het zijn er zeven, begint met een leuk verhaal; over zijn leven in Algerije, maar ook over zijn stappen de wijde wereld in.
De Nomadische Keuken van Raïnaraï (Fontaine Uitgevers) is te koop bij de boekhandel voor € 24,95 (ISBN 9789059565241).