Nog een laatste cadeautip voor Sinterklaas deze week; een duoboek, dat wil zeggen een boek geschreven door twee auteurs.
Tegelijkertijd maak je kennis met zowel de Duitse als de Amerikaanse keuken.

Kitchen Table Food

Kitchen-Table-Food_voorplat_DEF

Petra de Hamer en Tal Maes, beide fotograaf en culinair journalist, woonden bijna 6000 kilometer van elkaar, Petra in Berlijn en Tal in Washington DC.
In dit boek laten ze zien wat er aan beide keukentafels gegeten werd;  lekkere seizoensgebonden gerechten  uit Duitsland en uit de VS, geïnspireerd door de buitenlandse supermarkten en door het aanbod op de markt.
Spelenderwijs maak je als het ware kennis met twee keukens, alle eetmomenten op een dag komen aan bod; ontbijt, brunch, lunch, diner en de koffie en theemomenten waarop je iets zoets kunt nuttigen.
Bircher muesli, pancakes met blauwe bessen, Berliner buleten, BLT, käsespätzle, tex-mex barbecue, pretzels, jambalaya, streuselkuchen en pecan pie zijn slechts enkele gerechten die de revue passeren.

Wat het boek naar mijn gevoel echt heel leuk en zinvol maakt zijn de vele leuke intro’s die aan elk gerecht vooraf gaan, zo leer je het land en zijn gebruiken een beetje kennen.
Je leest over de verschillende feestdagen met hun traditionele gerechten, je leert iets over de ingrediënten en de toepassingen, maar je krijgt ook tips over een leuke wijk bijvoorbeeld.
Met name door deze leuke intro’s leest het boek als een trein, je verveelt je geen moment.
Een aanrader!

Kitchen Table Food van Fontaine Uitgevers is te koop bij de boekhandel voor € 24,95 (ISBN 978 90 5956 644 6).

2 Reacties.

  1. Tal maes | 23 mei 2016

    Nou wat leuk! Vandaag stuit ik opeens op dit stukje over ons boek! Dankjewel Marlies, ik deel het ook even op onze site. Tal (van Kitchen Table Food).

  2. Marlies | 30 mei 2016

    Graag gedaan Tal. Leuk dat je het op jullie site wilt delen.
    Groet van Marlies

Geef een reactie