Leon, een keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland, staat voor lekker en gezond eten, eten waar je blij van wordt.
Inmiddels zijn er twee ‘Leon’ kookboeken uitgebracht;  Leon het Leukste Kookboek van de Wereld en Leon Zoete waren & Hartige zaken.

Leon

Leon Zoete waren & hartige zaken - omslag HR (2)

De initiatiefnemers van Leon (Allegra, Henry en John) openden in juni 2004 hun eerste restaurant met als doel: het imago van fastfood radicaal veranderen.
Ze waren van mening dat het vrijwel onmogelijk was om in Engeland snel, maar lekker en gezond te eten en besloten het heft in eigen hand te nemen.
De formule bleek een succes, op dit moment heeft Leon dertien vestigingen, waar goed en lekker wordt gekookt met verse ingrediënten.
In beide kookboeken kunnen we een kijkje nemen in de keuken van deze sympathieke keten.

Leon, Het Leukste Kookboek van de Wereld bestaat uit twee delen; het ingrediëntendeel met een gedegen uitleg van de belangrijkste bekende en ook minder bekende voedingsmiddelen. En het receptendeel met heerlijke gerechten die je ermee kunt samenstellen.

In Leon, Zoete waren & Hartige zaken ligt het accent voornamelijk op zoete desserts en bakken, met heel af en toe een hartig gerechtje.
Het grootste deel van de recepten bevat geen bloem, zuivel of suiker, daarom is het boek heel bruikbaar voor mensen met een voedselintolerantie.

Beide boeken zijn vrolijk vormgegeven met goede foto's en grappige illustraties, ze zijn te koop bij de boekhandel voor € 34,99 (Uitgeverij van Dishoeck Lannoo).

Geef een reactie