Een jaar koken op het Franse platteland
Mijn Keuken
Reikhalzend heb ik naar dit boek uitgekeken.
Ik volg al een aantal jaren het foodblog van Mimi Thorisson, waarin zij verslag doet van haar leven in de Médoc, waar zij woont samen met haar man en zeven kinderen en… niet te vergeten, veertien honden.
Mimi groeide op in Hongkong, maar door haar Franse moeder bracht ze de vakanties door In Frankrijk, waar ze kennis maakte en gegrepen werd door de Franse keuken.
Op haar blog geeft ze recepten uit de huiselijke Franse keuken en uit dat blog is dit boek ontstaan. Wat direct opvalt zijn de prachtige foto’s, gemaakt door Mimi’s man Oddur Thorisson, hij weet niet alleen de gerechten goed te treffen, maar de talrijke sfeerbeelden zijn ook niet te versmaden.
Het boek behandelt de vier seizoenen en eindigt met een klein hoofdstukje waarin Mimi verslag doet van Chinees Nieuwjaar zoals zij het in Hongkong beleefde, ook geeft ze zes lekkere Aziatische gerechten.
De andere vier hoofdstukken volgen de lente, zomer, herfst en winter, waarbij de seizoenproducten uit de Médoc aan bod komen. Elke gerecht-beschrijving begint met een leuk intro, waarin vaak extra informatie over de ingrediënten wordt gegeven. Mimi heeft een smakelijke manier van koken, ze gebruikt niet overdreven veel ingrediënten en de gerechten zijn duidelijk beschreven, ze zijn door iedereen te volgen.
Mijn keuken van Fontaine Uitgevers is verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 29,95 (ISBN 978 90 5956594 4).