Ontdek een van de meest bijzondere, maar onbekende streekkeukens van Italië!

Polpo

Cover_polpo.indd

Toen ik dit boek in handen kreeg werd ik direct gegrepen door de heerlijke, eenvoudige gerechten, ik wilde meteen aan de slag!
 
Russell Norman is de maker, hij is eigenaar van het Venetiaanse restaurant Polpo in de Londense wijk Soho.
Russell maakte eind jaren tachtig kennis met Venetië en was meteen verliefd op de stad en vooral op de heerlijke authentieke gerechtjes die werden geserveerd in bars (bàcari) gelegen in de niet toeristische achterafstraatjes.
Hier ontstond het idee voor ‘Polpo’, dat in september 2009 zijn deuren opende en waar deze verrukkelijke Venetiaanse gerechtjes worden geserveerd.

En nu is er dit leuke boek, een uitnodiging om thuis aan de slag te gaan en je even in een bàcari in de achterafstraatjes van Venetië te wanen.
Crostini en bruschette, panino en pizzetta (kleine pizza’s), vis en vlees, focaccia en grissini, polenta en groenten, desserts en drankjes…. het staat er allemaal in en alles is heel uitnodigend gefotografeerd.  
Bovendien geeft Russell ook nog enkele van zijn favoriete Venetiaanse adressen prijs.    
Ik kan het boek van harte aanbevelen.

Polpo is te koop bij de boekhandel voor € 29,95 (Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 452 066 2 2).

Geef een reactie