Voor iedereen die van rundvlees houdt!
We Love Beef
Alain Caron, bekend van onder andere Masterchef en Richard van Oostenbrugge, chef van het tweesterrenrestaurant Bord d’Eau in Amsterdam, kregen het verzoek een kookboek te maken over Engels rundvlees.
Aanvankelijk stonden ze een beetje sceptisch tegenover dit project, maar eenmaal kennis gemaakt met dit product waren ze zeer enthousiast over de kwaliteit en de smaak van dit prachtige vlees.
Ze besloten dat het boek niet alleen over biefstuk en burgers moest gaan, maar over het hele rund, van voor- tot achterkant.
En zo geschiedde!
Sucade, wang, riblap, gehakt, ribstuk, entrecote, ribeye, ossenhaas, lende, ribbetjes, bavette, worstjes, schenkel, pekelvlees, klapstuk, tartaar, staartstuk, ossenstaart, tong, lever….. alle delen en alle verwerkingen daarvan komen aan bod.
De gerechten zijn mooi gefotografeerd en de bijbehorende recepten zijn duidelijk beschreven en daardoor goed maakbaar, ook voor de hobbykok.
En natuurlijk kunt u voor al deze mooie gerechten het rundvlees van uw keuze gebruiken, als het maar van goede kwaliteit is.
Op hun reizen naar Engeland, die ze voor dit boek maakten, ontmoetten Alain en Richard zeer bevlogen boeren en slagers die trots zijn op dit mooie vlees. Ook deze vakmensen krijgen aandacht in het boek.
Tenslotte is er het handige runder-ABC, een informatief deel waar het boek mee eindigt.
We Love Beef van uitgeverij Carrera is te koop bij de boekhandel voor € 25,-