Toen ik zo’n twintig jaar geleden voor het eerst New York bezocht was de quesadilla daar een grote hit. Diverse restaurants hadden een of meerdere variaties van deze gevulde bloemtortilla’s op de kaart staan.
Het is een heerlijk gerecht om mee te variëren, want de mogelijkheden voor de vullingen zijn onuitputtelijk.
Een quesadilla kan als lunch of als hoofdgerecht worden gegeten, maar, verdeeld in puntjes, is het tevens een lekker hapje.

hoofdgerechten

Quesadilla met ham en cheddar

INGREDIENTEN
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 8 zachte bloemtortilla's
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 100-150 gram plakjes achterham
  • 3-4 el kleine kappertjes, uitgelekt
  • 100-150 gram geraspte cheddarkaas
  • wat blaadjes basilicum
BEREIDING

Snijd de olijven zo klein mogelijk.
Bestrijk de tortilla’s aan één kant dun met olijfolie.
Beleg 4 tortilla’s met ham en strooi daarover de kappertjes, olijven en kaas.
Dek deze belegde tortilla’s af met de 4 andere, met de olijfoliekant op de vulling.
Bak de quesadilla’s op een bakplaat 12-18 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gesmolten is en de tortilla's licht krokant zijn.
Garneer met enkele basilicumblaadjes

Voor 4 personen

Geef een reactie