Als u bloemtortilla’s heeft gekocht voor de quesadilla, kunt u ze tevens gebruiken voor deze, verrassend belegde, versie.
Hier wordt de tortilla als bodem gebruikt voor zalm of tonijn, het geheel lijkt op een koud belegde pizza.
In plaats van verse vis kunt u ook gerookte zalm of heel dun gesneden gerookte forel of makreel gebruiken.
Wasabimayonaise is kant en klaar te koop bij de toko, verpakt in knijpflessen van een Japans merk, erg lekker!
Zelf maken kan ook, breng daarvoor mayonaise naar keuze op smaak met een heel klein beetje wasabi.
Wees voorzichtig, want wasabi, ook Japanse mierikswortel genoemd, is heel scherp.
U vindt het als pasta in tubes of als poeder in kleine blikjes.
Dit lekkere voorgerecht kan ook, in puntjes gesneden, als borrelhapje worden gegeten.

voorgerechten

Bloemtortilla met zalm

INGREDIENTEN
  • 250-300 gram verse zalmfilet of verse tonijn
  • 4 bloemtortilla's
  • 2-3 eetlepels wasabimayonaise
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • zout, vers gemalen peper
  • klein beetje citroensap
  • 2-3 eetlepels korianderblaadjes
BEREIDING

Snijd de zalm of tonijn in dunne plakjes.
Rooster de tortilla's aan beide zijden 2-4 minuten in een grillpan of droge koekenpan.
Laat ze afkoelen, bestrijk ze met wasabimayonaise en bestrooi ze met bieslook.
Beleg ze royaal met zalm of tonijn en bestrooi de vis met wat zout en peper.
Druppel er een klein beetje citroensap over en strooi als laatste de koriander erover. 

Voor 4 personen

Geef een reactie