In de Koreaanse keuken kom je ze veel tegen; kleine hartige pannenkoekjes met lente-ui en garnalen of krab.
Ze zijn verrassend lekker als voorgerecht of als hapje, in dat laatste geval kun je er extra kleine pannenkoekjes van maken.
Ik maak ze graag met die kleine Hollandse garnalen, maar een iets grotere maat kan ook, deze zijn voordeliger in prijs. Snijd de grotere garnalen wel even doormidden.
De sojasausdip is een lekkere toevoeging.

voorgerechten

Pannenkoekjes met lente-ui en garnalen

INGREDIENTEN
  • 8 lente-uitjes
  • 150-200 gram kleine, gekookte garnalen
  • 120 gram bloem
  • 70 gram rijstebloem
  • 1 groot ei
  • scheutje vissaus
  • peper
  • arachide-olie

    voor de sojadip:
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 0,5 eetlepel (rijst)azijn
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
BEREIDING

Meng voor de sojadip de sojasaus, azijn, sesamzaadjes en gemberwortel.
Maak deze dip een klein uurtje van tevoren, zodat de smaken kunnen intrekken.
Snijd de lente-uitjes in heel dunne ringen.
Halveer de garnalen eventueel.
Meng de bloem met de rijstebloem, het ei en 3,5 deciliter water tot een glad beslag en breng dit op smaak met vissaus en peper.
Roer de lente-ui en garnalen door het beslag en bak hiervan in de hete olie 10-12 kleine pannenkoekjes.
Bak ze 2-3 minuten per kant.

Voor 10-12 stuks

Geef een reactie