Vanochtend op de markt lag er heerlijke Griekse feta van een ambachtelijk producent en daarmee was direct de lunch ingevuld, dat werd een knisperende Griekse salade natuurlijk.
Met geurige tomaten, paprika, komkommer, rode ui, enkele olijven en mooie olijfolie maak je het in een handomdraai. 

voorgerechten

Griekse salade

INGREDIENTEN
  • 3 flinke tomaten
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 1 rode ui
  • zout, peper
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • handje olijven
  • 250 gram feta
BEREIDING

Snijd de tomaten en paprika in stukken.
Schil de komkommer eventueel, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in stukken.
Snijd de ui in flinterdunne ringen.
Meng de tomaten met de paprika en komkommer. Bestrooi met wat zout en peper en druppel de olijfolie erover. 
Garneer de salade met rode ui, olijven en in stukjes gebroken feta. 

Voor 4 personen

2 Reacties.

  1. De Pauw Gerarda | 26 december 2015

    Beste Marlies

    Prachtige recepten, proficiat
    Alleen heb ik zo graag een foto bij de gerechten, dat is echt een meerwaarde !
    Alvast een culinair 2016 !!
    Gerarda

  2. Marlies | 27 december 2015

    Beste Gerarda,
    Dank u wel voor het compliment.
    Ik besef dat beeld een meerwaarde is, misschien dat ik daar eens aandacht aan moet besteden.
    Een heel smakelijk 2016!
    Hartelijke groet, Marlies

Geef een reactie