Venkel is niet bij iedereen geliefd en dat heeft voor een groot deel met het onbekende te maken merk ik vaak.
Misschien kan ik met deze salade de twijfelaars over de streep trekken.

voorgerechten

Venkelsalade

INGREDIENTEN
  • 4 kleine venkelknollen
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 2 eetlepels fijngesneden ontpitte zwarte olijven
  • circa 50 gram Parmezaanse kaas
BEREIDING

Verwijder van de venkelknollen een stukje van de boven- en van de onderkant, de groene pluimpjes op de knol kunnen als garnering worden gebruikt.
Snijd de knol vervolgens van boven naar beneden in flinterdunne plakken, dit kan ook met een schaaf, dat is zelfs nog iets gemakkelijker. Leg de plakjes op een grote schaal.
Roer een dressing van citroensap, olijfolie en wat zout en peper naar smaak en roer de olijven erdoor. Druppel de dressing over de venkel en schaaf de kaas erover.

Voor 4 personen

Geef een reactie