Novara, een Provincie in de Italiaanse regio Piemonte, staat onder andere bekend om zijn rijst en om de Gorgonzola, die heerlijke blauwschimmelkaas die in een milde (dolce) en pikante versie wordt gemaakt.
Vanaf morgen gaat in een aantal Italiaanse restaurants de ‘week van de smaken van Novara’ van start en wordt er tot en met zondag 13 oktober een menu geserveerd met mooie Novarese ingrediënten.
Het menu is ongeveer als volgt samengesteld: een salade met rode rijst en pikante gorgonzola, risotto met pompoen en gorgonzola dolce, gestoofd rundvlees op een bedje van zwarte rijst en als dessert een warm taartje met rijst en witte chocolade.
Niet elk restaurant zal precies dit menu serveren, maar veel zal het niet afwijken.
Afgelopen week kreeg ik vast een voorproefje van dit menu en daarvan geef ik u de risotto met pompoen en gorgonzola.   
Dit zijn de deelnemende restaurants;
In Amsterdam: Bellini, Pino Divino en Roberto’s-Hilton Amsterdam
In Brielle: Primo Piano vino e cucina
In Den Haag: Vino & Cucina en Sapori d’Italia
In Leidschendam: Villa Rozenrust
In Lisse: Il Mulino
In Ridderkerk: La Maremma
In Markelo: Il Campanile
In Vaals: Schatuil