Vandaag wordt het pasta op de manier zoals ze het in Genua graag eten, tenminste… dat heb ik me laten vertellen.
Het is al een jaar of tien geleden dat ik tijdens een demonstratie op de BBC Good Food Fair in Birmingham een Italiaanse kok deze pasta zag bereiden en hij vertelde dat dit de lievelingspasta is van de bewoners in en rondom Genua. 
Het is een lekker gerecht, een bijzondere combinatie van pasta, aardappelen en sperzieboontjes met de rijke smaak van pesto.
Nu is het misschien niet het ideale moment om pesto vers te maken, maar ik heb erg veel trek in een zomers-getint gerecht.
Bovendien heb ik nog pesto in de vriezer, ik maak deze saus altijd in grote hoeveelheden, zodat ik er tijdens de basilicum-arme maanden ook af en toe van kan genieten.
Er zijn wel basilicumplantjes te koop, die zou u kunnen gebruiken, want een huisgemaakte pesto is absoluut het allerlekkerst.
Zorg dat de aardappelen en boontjes klaar staan, want als de pasta eenmaal beetgaar is, gaat alles snel en kan er niet gewacht worden.

hoofdgerechten

Spaghetti alla Genovese

INGREDIENTEN
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen, ongeschild
  • zout, peper
  • 200 gram dunne sperzieboontjes
    (haricots verts)
  • 300 gram spaghetti of linguine
  • 4 flinke eetlepels pesto
    (zie recept)
BEREIDING

Borstel de aardappelen schoon en kook ze gaar in 18-23 minuten. 
Laat ze even uitdampen en snijd ze daarna in dunne plakjes.
Haal de bonen af en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.
Kook ze in circa 3 minuten beetgaar.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Schenk de pasta door een zeef en vang een deel van het kookwater op.
Doe de zo goed als uitgelekte pasta terug in de nog hete pan en schep er direct de aardappelen, bonen en pesto door.
Zet de pan heel even terug op het vuur en meng alles goed, voeg eventueel enkele lepels van het pastakookwater toe als het mengsel te droog blijkt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. 

Voor 4 personen

Geef een reactie