Vandaag wordt het pasta op de manier zoals ze het in Genua graag eten, tenminste… dat heb ik me laten vertellen.
Het is al een jaar of tien geleden dat ik tijdens een demonstratie op de BBC Good Food Fair in Birmingham een Italiaanse kok deze pasta zag bereiden en hij vertelde dat dit de lievelingspasta is van de bewoners in en rondom Genua. 
Het is een lekker gerecht, een bijzondere combinatie van pasta, aardappelen en sperzieboontjes met de rijke smaak van pesto.
Nu is het misschien niet het ideale moment om pesto vers te maken, maar ik heb erg veel trek in een zomers-getint gerecht.
Bovendien heb ik nog pesto in de vriezer, ik maak deze saus altijd in grote hoeveelheden, zodat ik er tijdens de basilicum-arme maanden ook af en toe van kan genieten.
Er zijn wel basilicumplantjes te koop, die zou u kunnen gebruiken, want een huisgemaakte pesto is absoluut het allerlekkerst.
Zorg dat de aardappelen en boontjes klaar staan, want als de pasta eenmaal beetgaar is, gaat alles snel en kan er niet gewacht worden.