Rabarber….. het is er de tijd voor.
Deze rabarberkaramel is verrassend lekker en eenvoudig te maken.
Het kan bij yoghurt of bij ijs worden geserveerd, of bij een plak cake bijvoorbeeld. Lauwwarm of op kamertemperatuur, beide is erg lekker.
Koop het liefst jonge rabarber, hiervan zijn de stelen dunner en vaak nog vrij rood en iets minder zuur.
Als u alleen de dikkere stelen kunt vinden, voeg dan eventueel iets meer suiker toe en verleng de kooktijd met enkele minuten.

zoet

Rabarberkaramel

INGREDIENTEN
  • 500-600 gram jonge rabarber
  • 200 gram roomboter
  • 75 gram kristalsuiker
BEREIDING

U hoeft jonge rabarber niet te schillen, goed wassen is voldoende en daarna droogmaken. Verwijder van heel dikke stelen eventueel eerst de schil.
Snijd de rabarber in stukjes.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kristalsuiker toe en laat dit op zacht vuur goudgeel karameliseren.
Roer er daarna de rabarber door en verwarm alles 3-5 minuten (dikke rabarber eventueel iets langer).
Laat de rabarberkaramel tot lauwwarm of tot kamertemperatuur afkoelen.
Lekker met yoghurt of ijs. 

Voor circa 4 personen

Geef een reactie