Wentelteefjes, lekker Hollands!
Alhoewel de Fransen er ook raad mee weten, zij noemen ze ‘pain perdu’.
Ze zijn extra lekker als u verrijkt brood gebruikt, zoals briochebrood of suikerbrood, maar een goede witte boterham kan ook.
Vaak worden wentelteefjes na het bakken met suiker en kaneel bestrooid, maar deze keer voegen we de smaakmaker, vanille, al aan het begin toe.
Het beste kan de vanille even in warme melk trekken, maar vindt u dit teveel gedoe, roer dan het vanillemerg gewoon door de koude melk. 
Ik vind deze geurige gebakken boterhammen erg lekker als ontbijt, maar samen met verse vruchten of met een bolletje ijs zijn ze ook een heerlijk dessert.

zoet

Wentelteefjes met vanille

INGREDIENTEN
  • 1 vanillestokje
  • 4 deciliter halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 40 gram suiker
  • 8 stevige plakken briochebrood, suikerbrood of witbrood
  • roomboter
  • eventueel vanillesuiker
BEREIDING

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte merg eruit. 
Doe het vanillemerg én het -stokje in de melk, breng dit aan de kook en laat dit samen op zacht vuur circa 10 minuten trekken.
Laat het vervolgens tot lauwwarm afkoelen en verwijder dan het vanillestokje.
Klop de eieren los en voeg de suiker en de vanillemelk toe.
Doop de plakken brood aan beide kanten in het melkmengsel, doe dit snel, het brood moet niet doorweekt worden.
Bak de boterhammen in een klontje warme boter aan elke kant circa 1 minuut.
Bestrooi de wentelteefjes eventueel nog met een snufje suiker of vanillesuiker.

Voor 4 personen

Geef een reactie