Dit pittige hapje wordt gemaakt met bakbacon die alleen is gezouten en niet gerookt.
Dit is wat anders dan bacon die we op de boterham eten.
Vraag de slager om plakken bakbacon van 2-3 millimeter dik.
Dit hapje is warm of lauwwarm het lekkerst, u kunt alles zoveel mogelijk voorbereiden en de reepjes, vlak voordat ze de oven ingaan, bestrijken.
Op kamertemperatuur serveren kan eventueel ook.

hartig

Baconreepjes, geglaceerd

INGREDIENTEN
  • 3-4 plakken bakbacon van 2-3 mm dik
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 1 theelepel mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
BEREIDING

Snijd de plakken bacon in lange repen van 2-3 centimeter breed.
Verwarm de marmelade, wrijf hem door een zeef en roer er de mosterd en wat peper door.
Leg de repen bacon op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met het marmelademengsel.
Bak de repen bacon 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175°C tot de bacon krokant is. Keer de repen halverwege de baktijd.
Serveer de bacon aan houten prikkers.

Voor circa 12 stuks

Geef een reactie