Om nog een beetje in de hapjessfeer te blijven als het om boerenkool (en andere wintergroenten) gaat, volgt hier een tempurarecept.
Naast boerenkool- of palmkoolbladeren kunt u ook dunne plakjes winterwortel, pastinaak, knolselderij en peterseliewortel gebruiken.
Ook voor dit recept geldt: gebruik de zachte boerenkoolbladeren en verwijder de grote, harde nerven. De dunne, soepele nerven kunnen blijven zitten.
Ik maak hier zelf een tempurabeslag, maar als u het handiger vindt om een kant-en-klare tempura-battermix te gebruiken, kan dat natuurlijk ook, volg in dat geval de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bij een goede tempura zit er slechts een flinterdun laagje beslag om de groente en zeker geen dikke ‘beignet’laag.
Laat de groente daarom goed uitdruipen nadat u ze door het beslag heeft gehaald.
De al gefrituurde groente kunt u even warm houden in een voorverwarmde oven op circa 80°C.
Serveer de tempura als hapje of als voorgerecht met Japanse sojasaus of met een vinaigrette.