Voor diegenen die morgen vanwege valentijnsdag cakejes willen maken heb ik hier een lekker hartig recept.
Ik ben meer van het hartige en dit geeft wat afwisseling, ze smaken heerlijk bij een glas wijn.
Je maakt ze zoals de zoete en ook voor deze hartige cakejes is het handig om die papieren cakevormpjes, caisses, in een muffinvorm te zetten, zodat ze stevig staan.
Of bak de cakejes direct in een ingevette muffinvorm, dus zonder papieren vormpjes.
Dit recept is voor ongeveer 10 cakejes.

hartig

cakejes, hartige, met worst en pecorino

INGREDIENTEN
  • 40 gram groene olijven zonder pit
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • 60 gram Italiaanse droge worst of salami
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote eieren
  • 50 gram geraspte pecorino
  • zout, peper
BEREIDING

Snijd de olijven, gedroogde tomaten en droge worst in stukjes.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de wijn en de olie.
Klop de eieren er één voor één door en spatel er vervolgens de olijven, tomaten, gedroogde worst en pecorino door.
Breng het beslag op smaak met zout en peper.
Zet in een muffinvorm papieren cakevormpjes of vet de muffinvorm in.
Vul de vormpjes voor 3/4 deel met het beslag.
Bak de cakejes in 25-35 minuten goudgeel en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 170°C.
Laat ze nog circa 5 minuten in de open oven staan en laat ze vervolgens afkoelen.
Serveer ze op kamertemperatuur.

Voor 10 stuks

Geef een reactie