Dit is een erg lekkere en vooral frisse amuse die u in kleine glaasjes kunt serveren.
Het is ideaal als u voor dit recept een sapcentrifuge heeft, dan kunt u een mooi glad komkommersap bereiden.
Heeft u deze niet, pureer de komkommer dan zo fijn mogelijk in de blender of keukenmachine en wrijf de komkommerpulp daarna door een fijne zeef.
Het ‘sap’ dat nu ontstaat zal niet helemaal glad zijn, maar dat doet niets af aan de smaak.

hartig

Komkommersoep met Hollandse garnaaltjes

INGREDIENTEN
  • 1 komkommer
  • 5 lente-uitjes
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 1,25 deciliter groentebouillon
  • 2-3 volle eetlepels dikke crème fraîche
  • zout, peper
  • 100-125 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 2-3 eetlepels fijngesneden bieslook
BEREIDING

Schil de komkommer, snijd hem in vieren en verwijder het zachte gedeelte met de zaadjes.
Snijd de komkommer in stukjes.
Snijd ook de lente-uitjes in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd hem in reepjes.
Doe de komkommer samen met de lente-ui en de gember in de sapcentrifuge of pureer deze ingrediënten zo fijn mogelijk in een blender of keukenmachine.
Maak tijdens het pureren de rand van de machine steeds goed schoon, zodat alles goed fijn wordt.
Voeg, als het mengsel al heel fijn is, de bouillon toe.
Zeef het gepureerde mengsel door een fijne zeef en wrijf zoveel mogelijk van de pulp door de zeef.
Klop de crème fraîche door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 6 glaasjes en leg de garnalen in de soep.
Garneer met bieslook.

Voor circa 6 personen

Geef een reactie