Een geliefd hapje dat altijd met gejuich wordt ontvangen is een flensje gevuld met mascarpone en gerookte zalm.
Het is ook heel gemakkelijk van tevoren klaar te maken, heel plezierig als er gasten zijn.
Ik bak eerst heel dunne flensjes en daarvoor gebruik ik karnemelk in plaats van melk, dat geeft een zacht zure smaak die heel goed past bij de zalm.
Na afkoelen worden de flensjes bestreken met mascarpone en vervolgens belegd met gerookte zalm en wat fijngesneden bieslook of kervel, waarna het geheel wordt opgerold. Daarna gaan ze, stevig verpakt in plasticfolie, enkele uren in de koelkast en dat kan zo’n vier tot vijf uur van tevoren. 
Voor serveren worden de rollen in plakjes van 2-3 centimeter gesneden en de rolletjes die dan ontstaan kunnen zo worden geserveerd of aan mooie prikkers worden gestoken, in dit laatste geval krijgen ze niet de kans om terug te rollen.
Succes verzekerd!

hartig

Zalmrolletjes

INGREDIENTEN
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 2-3 deciliter karnemelk
  • enkele klontjes roomboter
  • circa 4 eetlepels mascarpone
  • 200-250 gram gerookte zalm, bijvoorbeeld die lekkere Bawykov
  • vers gemalen peper
  • 2-3 eetlepels fijngesneden bieslook of kervel
BEREIDING

Meng de bloem met een snufje zout en roer er, met een garde, de eieren door. Voeg dan, beetje voor beetje, de karnemelk toe en blijf stevig roeren tot er een glad beslag ontstaat.
Verdun het beslag eventueel nog iets als het te dik is, het mag vrij dun zijn.
Bak van het beslag in een grote koekenpan in een klontje boter 4 zo dun mogelijke flensjes.
Laat de flensjes afkoelen en bestrijk ze met de mascarpone.
Snijd de zalm in dunne plakjes en verdeel ze over de flensjes, strooi er wat peper over en de bieslook of kervel.
Rol de flensjes op, verpak ze, elk afzonderlijk, in plasticfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Snijd ze voor serveren in plakjes (rolletjes) van 2-3 centimeter en steek door elk rolletje een mooie prikker.  

Voor 28-32 stuks

1 Reactie.

  1. evelien | 19 oktober 2012

    Heldhaftig hoor, die zalm…….Ik wacht nog heel even……..

Geef een reactie