Huisgemaakte, kruidige nootjes, een mooier welkom kunnen uw gasten zich niet wensen.
Het is een gemakkelijk recept waarbij u slechts moet opletten dat de noten niet te donker roosteren, want dan worden ze bitter.
Direct na het afkoelen zijn ze het lekkerst, maar u kunt ze een week bewaren in een goed afgesloten trommel.
Ik houd het meest van deze hartige versie, maar bent u een liefhebber van zoet én hartig samen, dan kunt u nog één theelepel donkere basterdsuiker door het kruidenmengsel roeren.
Zo ben ik een liefhebber van komijn en daarom voeg ik dit toe, maar u kunt het ook achterwege laten of vervangen door bijvoorbeeld een snufje kerriepoeder. 
Gebruik de verse noten, dat wil zeggen noten die niet al geroosterd of gebakken zijn, de notenkraam heeft ze ongetwijfeld.

hartig

Kruidige noten

INGREDIENTEN
  • 1 eetlepel heel fijngesneden rozemarijn
  • 0,25 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 0,25 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • 200 gram gedopte gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, pistachenootjes
BEREIDING

Meng rozemarijn, cayennepeper, zout en komijn en schep dit mengsel samen met de olijfolie door de noten.
Meng alles heel goed en spreid de noten uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C, schep ze daarna voorzichtig om en rooster ze nogmaals circa 10 minuten.
Controleer nu regelmatig of de noten niet te donker worden, want dan worden ze bitter.
Laat ze afkoelen en serveer ze direct, of bewaar ze maximaal een week in een goed gesloten trommel.

Voor circa 200 gram

Geef een reactie