Naar aanleiding van gisteren, de Bawykovzalm, een amuse of hapje met deze gerookte zalm.
De zalm-sesamblokjes zijn verrassend van smaak, met een knipoog naar Azië.
Bovendien zijn ze heel snel gemaakt. 
De geurige sechuanpeper heeft een aromatische smaak en is licht pittig, u vindt het bij de toko en bij Vanilla Venture (http://winkel.vanillaventure.nl/nl/c/specerijen/).
Het zijn geen korrels, zoals de zwarte en witte peper, maar kleine donkerrode bloemknopjes. 
Rooster de sechuanpeper en de sesamzaadjes even in een droge koekenpan, doe dit op middelhoog vuur, terwijl u de pan af en toe heen en weer beweegt. Houd ze goed in de gaten, ze mogen vooral niet verbranden.
Laat ze vervolgens op een bord afkoelen. 
Deze roostertechniek geeft extra veel smaak, u kunt het achterwege laten, het is natuurlijk wel een extra handeling, maar zeker de moeite waard. Probeer het maar eens!